„Терснаб”АД гр.Сливен Ви предлага  всичко от областта на сухото строителство - пълната гама на Кнауф:

  •  - Гипскартонени плоскости – GKB , импрегнирана GKBI , пожарозащитна GKF , пожарозащитна импрегнирана GKFI
  •  - Гипсфазерни плоскости  - за стени и тавани Vidiwall , за сух под и повдигнати подове Vidifloor и Vidiflex floor
  •  - AQUAPANEL® циментови плоскости за вътрешно и външно приложение
  •  - Профили, винтове , аксесоари за монтаж и фиксиране.

 


 


 

Здравословната атмосфера в един дом се определя не само от любовта и хармонията, а и от стените, пода и тавана, от които е изграден. Системите за сухо строителство на Кнауф се състоят от продукти, които подлежат на постоянен контрол на качеството. Те са екологично чисти и безопасни. Плоскостите на Кнауф са на гипсова и циментова основа. Използват се както за изграждане на предстенни обшивки, преградни стени, окачени тавани, сухи и повдигнати подове, така и за монтаж на външни стени.

 

В зависимост от изискванията дебелината на стената може да варира, да се постави пълнеж от изолационни материали или да се конструира предстенна обшивка пред наличните стени за подобряване на звуко- и/или топлоизолационните характеристики. Различните инсталации могат да се поместят в кухината на стената и чрез ревизионна клапа да се осигури достъп до тях.

 

 

 

Плоскостите Knauf притежават много предимства , част от тях са:

 

Предимства на гипсокартона:

Предимства на сухото строителство:

Дълговечен , Екологичен, Биологичен, Естетичен, Формовъчен,

Решава едновременно проблемите звукоизолация, топлоизолация, акустика и пожароустойчивост; При това повърхността , която се обработва единствено в областта на фугите, е готова за боядисване, лепене на тапети или полагане на декоративни мазилки и облицовки.

При допълнителна импрегнация - влагоустойчив

Стена с обща дебелина 100 мм постига изискваните според Наредбата за звукоизолация 47 dB редукция на въздушен шум за хотелски и обществени сгради и 60 мин. граница на пожароустойчивост за евакуационни пътища и преградни стени в сгради с категории II и III съгл. ПСТН

Акустичен, Пожароустойчив, с малко тегло

Предстенна обшивка с гипсокартон 12,5 мм и минерална вата 50 мм подобрява топлоизолацията на 250 мм тухлена зидария и по този начин се постига задължителният коефициент на топлопреминаване <0,5 W/(m2K)

Порьозен - отлично паропропусклив

Окачен таван с гипсокартон 15 мм или гипсофазер 12,5 мм осигурява пожароустойчивост 30 мин отдолу без вата и 45 мин. - при най-масовите случаи за сгради с категории II и III съгл. ПСТН с вата 50 мм и обемно тегло над 20 кг/м3.

Акумулиращ топлината

Със сухите подове на КНАУФ се решава проблемът с шума при ходене и предаване на ударния шум по вертикалните конструкции. Поради еластичните си свойства сухият под е ергономичен и е оптималната основа за рулонни, паркетни и текстилни настилки.

Отлична основа за повърхностни бои и покрития

При реновиране на стари сгради с дървен гредоред чрез прилагането на сухо строителство се избягват всички нежелателни мокри процеси и едновременно с това допълнителното натоварване върху съществуващата конструкция е незначително и безопасно. Едновременно с това се решава и проблема с пожарозащитата

Оптимално средство за рационални, бързи и ефектни  функционални решения

Монтажните времена за отделните системи са изключително кратки - по ориентировъчна калкулация 1 м2 гипсокартонена стена се изпълнява за 0,9-1,2 ч, като при това отпадат допълнителните за традиционните зидарии двустранни мазилки и шпакловки

Регулиращ климата

Приложимо във всички сезони, строителните отпадъци са сведени до минимум и ако директните разходи при сухото строителство са съпоставими с тези при конвенционалното, то косвените разходи са многократно по-ниски.